Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Βουδαπέστη-Βιένη 6 ημέρες 2-7/01/2014





1η ΜΕΡΑ-:Αριδαία  - Βουδαπέστη
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 15:00 .Διέλευση από τα σύνορα των Ευζώνων και  με  ενδιάμεσες στάσεις, για καφέ και φαγητό φθάνουμε το πρωί στην πανέμορφη Βουδαπέστη.

2η ΜΕΡΑ -Με τον τοπικό μας ξεναγό θα αρχίσουμε την ξενάγηση από την πλατεία Ηρώων όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγίου Στεφάνου,τη λεωφόρο Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα της κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο, τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Το μεσημέρι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο γεύμα και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.
Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά.
Διανυκτέρευση.


3η ΜΕΡΑ:
Πρόγευμα. Κατόπιν θα περάσουμε στην Βούδα όπου θα δούμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων, το Γοτθικό ναό Ματύας, όπου εστέφοντο παλιά οι Ούγγροι Βασιλείς. Από το λόφο  Gellert θα θαυμάσουμε πανοραμικά τις δύο πόλεις. Επίσκεψη στο νησί της Μαργαρίτας και στη συνέχεια ολοήμερη εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη μέχρι το  Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφθούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, την Ορθόδοξη εκκλησία και λίγος χρόνος ελεύθερος στο χωριό των καλλιτεχνών, όπως αποκαλείται ο Αγιος Ανδρέας. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο ποταμό Δούναβη Διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ: Βουδαπέστη-Βιέννη 245χλμ
Πρόγευμα και αναχώρηση για Βιέννη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της μελωδίας και του Βαλς. Στη συνέχεια  περιήγηση της πόλης του Μπαρόκ. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και Καρόλου,. Θα δούμε τη Ριγκ Στρασε με το πανέμορφο πάρκο την  Όπερα, τη Βουλή, την Ακαδημία, χειμερινά ανάκτορα Χοφμπουρκ τα ανάκτορα  Μπελβεντέρε  και Σέμπρουν.  Χρόνος ελεύθερος για καφέ στο κέντρο της πόλης . Επιστροφή το βράδυ στη Βουδαπέστη .Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 5η ΜΕΡΑ: Βουδαπέστη
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στα ιστορικά σοκάκια της παλιάς πόλης, να περπατήσουμε στις μοναδικές πέτρινες γέφυρες του Δούναβη, στην αγορά της πόλης για τα τελευταία ψώνια και σουβενίρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το γεύμα. Διενυκτέρευση.   

6η ΜΕΡΑ : Βουδαπέστη – Αριδαία
Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί μέσω Σερβίας για  Αριδαία. Άφιξη στη πόλη μας  αργά το βράδυ.
Τιμή συμμετοχής 260 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας .Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής  . Διανυκτερεύσεις 4 σε ξενοδοχείο  4**** με πρωινό και γεύμα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :Εισόδους μουσείων επιπλέον γεύματα και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου